Levensvreugde, lichtheid en fantasie

20 juni 2017

Het Woud Ensemble !cid_FD239609-6D16-47CA-A89B-99DEF7470375@home Woudensemble

Absolute hoogtepunten uit de kamermuziekliteratuur, gewoon, omdat het zulke fantastische muziek is. Het strijkkwintet in de formatie met twee altviolen geeft een extra dimensie aan volume en structuur. Ongebreidelde levensvreugde in het strijkkwintet van Johannes Brahms en de doorzichtige lichtheid van Felix Mendelssohn. Het Woud Ensemble, bestaande uit Hilversumse musici van het Radio Filharmonisch Orkest, brengt naast deze meesterwerken ook het ten onrechte minder bekende Phantasy Quintet van Ralph Vaughan Williams ten gehore.

Het Woud Ensemble

Altvioolkwintetten van o.a. Felix Mendelssohn Bartholdy
Johannes Brahms – Kwintet nr. 2 in G gr.t. opus 111
Ralph Vaughan Williams – Phantasy Quintet

 

Rondleiding door het Raadhuis

Het Raadhuis in Hilversum (1931) is het hoogtepunt van het werk van Willem Marinus Dudok.  Door zijn compositie van horizontale en verticale strakke volumes, is het een gebouw als een monumentale sculptuur. Even indrukwekkend als het exterieur, is ook het interieur: een samenspel van ruimte, vormgeving, inrichting, licht, kleur en materialen.

Speciaal voor bezoekers van het Raadhuisconcert bieden we in samenwerking met het Dudok Architectuur Centrum opnieuw de mogelijkheid om het Raadhuis te bezichtigen voor aanvang van het concert op dinsdag 20 juni, onder leiding van een ervaren en enthousiaste gids. Bij mooi weer bekijken we het gebouw eerst van de buitenkant, waarbij vooral aandacht voor de kleuren die Dudok voor ogen had en de specifieke eisen die hij aan de inrichting van het groen en beplanting stelde. Binnen komt u in de meest bijzondere en nog grotendeels authentieke ruimtes van dit rijksmonument. De rondleiding start in het souterrain van het Raadhuis waar een expositie van het leven en werk van Dudok is ingericht.

De rondleiding start om 19.00 uur en u wordt uiterlijk om 20.00 uur naar de Burgerzaal gebracht waar er stoelen voor u gereserveerd zijn voor het concert. Kaarten à € 7 zijn tot en met zondag 18 juni te koop online (onderaan deze pagina). De rondleiding gaat door bij minimaal 10 aanmeldingen.
Tussen 18.45 en 19.00 uur staat er koffie voor u klaar in het Dudok Architectuur Centrum in het souterrain van het Raadhuis.


Kaarten voor Levensvreugde, lichtheid en fantasie op 20 juni 2017 om 20:15

Prijs Aantal:
Concert - Normaal ticket €18.00 (EUR)  / ticket  
Rondleiding en concert - Combiticket €25.00 (EUR)  / ticket  
Rondleiding door het Raadhuis - Los ticket €7.00 (EUR)  / ticket