Vrienden

Word Vriend!

De Stichting Vrienden zorgt voor het waarborgen van de continuïteit en de kwaliteit van de Raadhuisconcerten. Uw extra financiële steun is meer dan welkom. U bent voor ons heel belangrijk en we besteden dan ook extra aandacht aan onze Vrienden. U bent al  VRIEND door minimaal € 17,50 per jaar over te maken op  ABN-AMRO bankrekening NL83 ABNA 0517 5042 51 t.n.v. Stichting Vrienden van de Raadhuisconcerten, onder vermelding van uw naam en adres.

Ieder seizoen organiseert de Vriendenstichting een boeiende lezing voorafgaand aan een van de concerten. Wij nodigen u daarvoor bijtijds uit. Ook staat, exclusief voor de Vrienden, bij het laatste concert van de serie in juni een heerlijke fles wijn klaar. Ieder jaar ontwerpt een Hilversumse kunstenaar hiervoor een speciaal etiket.

En U weet, Vriend, dat we dankzij uw steun, steeds bijzondere concerten kunnen organiseren. Veel dank!

 

IMG_2886 (6)

Ontwerper etiket Vriendenwijn 2016: Ad van den Boom

“Ik ben gevraagd om het wijnetiket te maken voor de vrienden van de Raadhuisconcerten in Hilversum. Op 14 juni werd de wijn uitgereikt na het indrukwekkende concert Ragazze e Giovanotti.

Bij het etiket hoort de volgende tekst

Do, re, mi, fa, sol, la, ti, do

Dat klinkt niet als woorden, dat klinkt als muziek.

Muziek die via de oren soms rechtdoor naar de hersenen gaat en herinneringen aan vroeger oproept.

Een andere keer gaat de muziek niet naar de hersenen, maar naar binnen. Voorbij het hart naar de ziel met kippenvel als gevolg. Van top tot teen. Toen ik Diamonds & Pearls van Prince voor de eerste keer hoorde, heb ik er drie dagen last van gehad. Ik zat helemaal onder. Naar de huisarts en die noemde het een typisch geval van doremifasollatido. Luister even naar Jan Smit en het is over. Dat heb ik toen maar gedaan.

Do, re, mi, fa, sol, la, ti, do

Dat klinkt als verbinding. Muzikanten die samen een stuk spelen en wij mogen luisteren. Vingers op toetsen en snaren, stembanden die de haartjes in onze oren doen trillen. We mogen genieten van elke do…

Plop

Dat klinkt niet als een woord. Dat klinkt naar wijn. De zon van de zomer opgeslagen in een druif en met zorg geperst tot een smakelijke drank die de tong streelt. Met als resultaat een mooie ronde afdronk

waarin je de… ik ben geen kenner van wijn, ik weet alleen hoe ik van wijn moet genieten. Klinken, proeven, begeren, ontspannen, bezinnen, delen, koesteren, praten en luisteren. Wijn en do, re, mi, fa, sol, la, ti do. Dat klink mij als muziek in de oren.

Een onvergetelijke avond voor jullie allemaal.

(En dat is het dankzij Ragazze Quartet en Kapok ook geworden)”