Volgend concert

12 november 2019

Volgende concert: 17 september 2019 –  aanvang 20.15
De weldoener van Wenen

Door ziekte van zijn vrouw Constanze zit Mozart in 1789 financieel zodanig aan de grond dat hij besluit om een concertserie bij hem thuis te organiseren. Met de opbrengst daarvan wil hij in zijn dagelijks onderhoud voorzien. Niemand schrijft zich in, op één na: baron Van Swieten.

In de 18e eeuw ontwikkelde Gottfried van Swieten zich tot een ware mecenas van de Weense Klassieken. De eminente musicoloog Leo Samama onthult de gulheid en de invloed van deze van oorsprong Nederlandse baron.

Nadia Wijzenbeek, Eva Stegeman viool, Asdis Valdimarsdóttir altviool, Mick Stirling cello, Leo Samama verteller
Met werk van C.Ph.E Bach, Haydn, Mozart, Beethoven

Foto © Joris-Jan Bos

Bestel nu hier uw kaarten eenvoudig en snel via de website. De kaarten liggen dan op de avond van het concert voor u klaar.

Wij verheugen ons erop u weer te ontmoeten.
Namens het bestuur, Nadia Wijzenbeek, artistiek leider

Raadhuisconcerten: een unieke concertserie met een verrassende programmering.
De Stichting Raadhuisconcerten Hilversum organiseert sinds 1994 concerten in de Burgerzaal van het beroemdste monument van architect Dudok. Al vijfentwintig jaar is de programmering van de zes kamermuziekconcerten per seizoen verrassend en vernieuwend. Veel van de musici komen uit Hilversum en zij stellen hun vrienden en collega’s uit binnen- en buitenland graag aan u voor. Met boeiende inleidingen en toelichtingen op de muziek zorgen zij voor een speciale sfeer tussen de musici en de concertbezoekers.

Steun ons!
Met uw hulp kunnen wij bijzondere concerten met professionele musici blijven organiseren. De Stichting Raadhuisconcerten Hilversum heeft de culturele ANBI-status. Dit houdt in dat het fiscaal aantrekkelijk is om als donateur of sponsor betrokken te zijn. Wij informeren u graag over de mogelijkheden! Kijk hier voor meer informatie.