Volgend concert

16 juni 2020

Corona-crisis
CONCERTEN TOT DE ZOMER GEANNULEERD

Het zal je niet verbazen, maar ook wij zien ons genoodzaakt de Raadhuisconcerten tot aan de zomer te annuleren. Tot ons grote verdriet kunnen het concert van 12 mei met Ensemble Lumaka en het slotconcert van 16 juni met de Syrisch-Nederlandse band Dyar niet doorgaan.

Restitutie

Heb je al tickets gekocht voor een van deze concerten, of heb je een abonnement, dan kun je het betaalde bedrag uiteraard gerestitueerd krijgen. Stuur dan alstublieft een e-mail met je naam en rekeningnummer naar info@raadhuisconcerten.nl.

Alternatief

Heel nadrukkelijk willen we je ook wijzen op een andere mogelijkheid. Voor veel uitvoerende musici geldt dat zij als zzp’er hun inkomsten de afgelopen weken volledig hebben zien verdampen en het hervatten van hun werkzaamheden zit er voorlopig niet in. Om die reden willen wij onze musici heel graag (een deel van) hun honorarium uitbetalen. Maar zonder de inkomsten uit de kaartverkoop zijn onze middelen beperkt.

Donatie

Heb je al een ticket of abonnement gekocht, dan zouden wij het heel fijn vinden als je je ticket wilt doneren door geen restitutie voor het betaalde bedrag te vragen. Daarnaast bieden wij je in onze webshop de gelegenheid om een donatie te doen van €10,- of een veelvoud daarvan. De inkomsten die wij op die manier ontvangen, laten wij volledig ten goede komen aan de musici, die wij op die manier tegemoet kunnen komen in de gederfde inkomsten.

JA, IK DONEER

N.B. Stichting Raadhuisconcerten Hilversum heeft de ANBI-status: donaties kun je als aftrekpost opvoeren bij het doen van je belastingaangifte.


Volgend seizoen

Wij zijn al druk bezig met het samenstellen van een mooi nieuw concertseizoen vanaf september. Maar ook daarbij moeten wij rekening houden met het verdere beloop van de corona-crisis. Via onze digitale nieuwsbrief, de website en social media houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen. Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.


DOCUMENTAIRE Elisabeth Hetherington

Heb je het Raadhuisconcert van 10 maart bijgewoond? Dan zag je de jonge – van oorsprong Canadese – sopraan Elisabeth Hetherington in actie, samen met de andere musici en dansers van Leine Roebana. AVROTROS maakte een documentaire over haar, waarin je haar aan het werk ziet tijdens de repetities met LeineRoebana.

Met luitist David Mackor (Amsterdam, 1989), vormt Elisabeth Duo Serenissima.We zien hen in hun studentenhuis, tijdens repetities met muziek- en dansgezelschap LeineRoebana, en op bezoek bij Engelse taalwetenschapper Dr. Juul Muller, die Elisabeth coacht bij de uitspraak van het Early Modern English, dat rond 1600 gesproken werd. De documentaire AVROTROS Klassiek presenteert Elisabeth Hetherington wordt afgesloten met een registratie van luitliederen van John Dowland (1563-1626).

Bekijk de documentaire →


EEN VERRASSENDE concertserie

De Stichting Raadhuisconcerten Hilversum organiseert sinds 1994 concerten in de Burgerzaal van het beroemdste monument van architect Dudok. Al meer dan vijfentwintig jaar is de programmering van de zes kamermuziekconcerten per seizoen verrassend en vernieuwend.

Veel van de musici komen uit Hilversum en zij stellen hun vrienden en collega’s uit binnen- en buitenland graag aan je voor. Met boeiende inleidingen en toelichtingen op de muziek zorgen zij voor een speciale sfeer tussen de musici en de concertbezoekers.

Steun ons!
Met jouw hulp kunnen wij bijzondere concerten met professionele musici blijven organiseren. De Stichting Raadhuisconcerten Hilversum heeft de culturele ANBI-status. Dit houdt in dat het fiscaal aantrekkelijk is om als donateur of sponsor betrokken te zijn. Wij informeren je graag over de mogelijkheden!

Meer informatie →