Corona-crisis
HOE GAAN WE VERDER?

In verband met de beperkte ruimte om ons in de Burgerzaal van het Raadhuis te kunnen conformeren aan de huidige richtlijnen van het RIVM, beraden wij ons momenteel op de wijze waarop wij na de zomer van start kunnen gaan met een nieuw seizoen van de Raadhuisconcerten.

Houd voor de meest actuele stand van zaken deze website, onze social media kanalen en de digitale nieuwsbrief in de gaten.


DONATIE

Voor veel uitvoerende musici geldt dat zij als zzp’er hun inkomsten de afgelopen maanden volledig hebben zien verdampen en het hervatten van hun werkzaamheden zit er voorlopig niet in. Om die reden willen wij onze musici heel graag (een deel van) hun honorarium uitbetalen. Maar zonder de inkomsten uit de kaartverkoop zijn onze middelen beperkt.

Wij bieden je in onze webshop de gelegenheid om een donatie te doen van €10,- of een veelvoud daarvan. De inkomsten die wij op die manier ontvangen, laten wij ten goede komen aan de musici, die wij op die manier tegemoet kunnen komen in de gederfde inkomsten.

JA, IK DONEER

N.B. Stichting Raadhuisconcerten Hilversum heeft de ANBI-status: donaties kun je als aftrekpost opvoeren bij het doen van je belastingaangifte.


Volgend seizoen

Hopelijk kunnen wij vanaf september weer van start met een mooi nieuw seizoen van de Raadhuisconcerten. Via onze digitale nieuwsbrief, de website en social media houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen. Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.


DOCUMENTAIRE Elisabeth Hetherington

Heb je het Raadhuisconcert van 10 maart bijgewoond? Dan zag je de jonge – van oorsprong Canadese – sopraan Elisabeth Hetherington in actie, samen met de andere musici en dansers van Leine Roebana. AVROTROS maakte een documentaire over haar, waarin je haar aan het werk ziet tijdens de repetities met LeineRoebana.

Met luitist David Mackor (Amsterdam, 1989), vormt Elisabeth Duo Serenissima.We zien hen in hun studentenhuis, tijdens repetities met muziek- en dansgezelschap LeineRoebana, en op bezoek bij Engelse taalwetenschapper Dr. Juul Muller, die Elisabeth coacht bij de uitspraak van het Early Modern English, dat rond 1600 gesproken werd. De documentaire AVROTROS Klassiek presenteert Elisabeth Hetherington wordt afgesloten met een registratie van luitliederen van John Dowland (1563-1626).

Bekijk de documentaire →


EEN VERRASSENDE concertserie

De Stichting Raadhuisconcerten Hilversum organiseert sinds 1994 concerten in de Burgerzaal van het beroemdste monument van architect Dudok. Al meer dan vijfentwintig jaar is de programmering van de zes kamermuziekconcerten per seizoen verrassend en vernieuwend.

Veel van de musici komen uit Hilversum en zij stellen hun vrienden en collega’s uit binnen- en buitenland graag aan je voor. Met boeiende inleidingen en toelichtingen op de muziek zorgen zij voor een speciale sfeer tussen de musici en de concertbezoekers.

Steun ons!
Met jouw hulp kunnen wij bijzondere concerten met professionele musici blijven organiseren. De Stichting Raadhuisconcerten Hilversum heeft de culturele ANBI-status. Dit houdt in dat het fiscaal aantrekkelijk is om als donateur of sponsor betrokken te zijn. Wij informeren je graag over de mogelijkheden!

Meer informatie →