Een unieke mix van Dowland en dans

10 maart 2020

  • 10 maart 2020
    20:15 - 22:30

Let op! Voorafgaand aan dit concert kun je om 19:00 uur een rondleiding door het Raadhuis volgen o.l.v. een gids van het Dudok Architectuur Centrum. Informatie, zie hieronder.

CONCERT

“Het is een van de beste voorstellingen die Andrea Leine en Harijono Roebana in bijna dertig jaar hebben gemaakt.”
Annette Embrechts, ★★★★★ De Volkskrant.

Wat is er mooier dan de muziek van John Dowland (1563-1626)? Puurder dan liefdespoëzie of een klaagzang? In een maalstroom van zang, dans, tekst en muziek klinken de luitliederen van Dowland uit de mond van de gelauwerde jonge Canadese sopraan Elisabeth Hetherington.

LeineRoebana is een dansgezelschap met een internationale reputatie. Geleid door choreografenduo Andrea Leine en Harijono Roebana, onderscheidt het zich door zijn unieke dansidioom en de centrale rol van muziek daarin.

LeineRoebana: Elisabeth Hetherington sopraan, Talitha van der Spek mezzosopraan, David Mackor theorbe/luit, Wiek Hijmans gitaar, Uri Eugenio, Andrea Pisano, Timon de Ridder, Luana van Eekeren, Camilla Bundel, Kris Mohammed Adem dans


RONDLEIDING
Het Raadhuis in Hilversum (1931) is het hoogtepunt van het werk van Willem Marinus Dudok. Door zijn compositie van horizontale en verticale strakke volumes, is het een gebouw als een monumentale sculptuur. Even indrukwekkend als het exterieur, is ook het interieur: een samenspel van ruimte, vormgeving, inrichting, licht, kleur en materialen.

Rondleiding voorafgaand aan het concert
In samenwerking met het Dudok Architectuur Centrum organiseren we voor concertbezoekers een rondleiding door het Raadhuis onder leiding van een gids. Tussen 18.45 en 19.00 uur wordt u met koffie ontvangen in het Dudok Architectuur Centrum, aan de achterzijde van het Raadhuis. De rondleiding start om 19.00 uur. U wordt uiterlijk om 20.00 uur naar de Burgerzaal gebracht waar er stoelen voor u gereserveerd zijn voor het concert.


KAARTVERKOOP
Kaarten: à €18,- (inclusief garderobe en een drankje in de pauze) kunt u op verschillende manieren verkrijgen:

  • Kopen op onze website
  • Op de avond van het concert aan de zaal vanaf 19.30 uur (alleen met PIN)

Voor jongeren tot 25 jaar geldt een speciaal tarief van € 10,-. Let op: bij de ingang moet een identiteitsbewijs getoond worden.


LOCATIE
Raadhuis Hilversum – Burgerzaal
Dudokpark 1
Hilversum

Parkeren: voor de deur (betaald) of in de AKN garage op de ‘s-Gravelandseweg 80, 10 minuten lopen (gratis)
Het Carillon speelt vanaf 19.30
Zaal open om 19.45; Aanvang concert 20.15

Volg ons op Facebook en Twitter