Plastic Party | M-Gebouw

1 oktober 2024

Details Prijs Aantal:
TicketToon details + €20.00 EUR  
Jongeren t/m 25 jaarToon details + €10.00 EUR  

  • Plastic Party
     1 oktober 2024
     20:15 - 22:15

Dit concert vindt plaats in het M-Gebouw, ‘s-Gravelandseweg 80, Hilversum.

Kom naar dit vrolijke consuminder-drama op muziek van Mozart. In Plastic Party vergapen de dames onder elkaar zich aan de laatste trends op het gebied van plastic keukengerei. Ooit kreeg vrijwel iedere huisvrouw met dit fenomeen te maken. Je organiseerde zo’n party en kreeg een even handig als onverwoestbaar cadeau. Of je ging erheen omdat je buurvrouw ook bij jou was geweest en kwam vervolgens thuis met iets overbodigs wat je eigenlijk helemaal niet van plan was te kopen: magnetronklare eierhulzen, frishoudboxjes, wonderdozen met ademend deksel. Objecten die tot in lengte van dagen onze keukenkastjes zullen blijven bevolken.

Maar in de wegwerp-samenleving van nu is er helemaal geen plaats voor onverwoestbaarheid. De tijd lijkt het iconische kunststof keukenspul te hebben ingehaald. Iedere Plastic Party zou zomaar ineens de laatste fuif kunnen zijn. En dan? Komt er dan ook een einde aan alles waar de Plastic Party voor stond? Een einde aan de duurzaamheid? Aan de economische emancipatie van de huisvrouw? Kunnen we ons een wereld zonder al dit keukenplastic überhaupt nog voorstellen?

Plastic Party! is een vrolijke opera in pocketformaat over het einde van een sociaal-cultureel ritueel. Of toch niet? Hoe dan ook, David Prins schreef het gloednieuwe Nederlandse libretto. En de muziek? Die komt uit Mozarts even prachtige als onverwoestbare opera’s Così fan tutte, Don Giovanni en Le nozze di Figaro. It’s party time! Kom mee feesten nu het nog kan.

Kofferbak Collectief
Klaartje van Veldhoven sopraan
Michaela Riener mezzo sopraan
Mattijs van Woerd bariton
Renée Bekkers arrangementen, accordeon
Charles Watt cello

David Prins samenstelling muziek, libretto, regie
Olga Verlee dramaturgie