Im wunderschönen Monat Mai | Raadhuis

28 mei 2024

  • 28 mei 2024
    20:15 - 22:15

Dit concert vindt plaats in het Raadhuis, Dudokpark 1, Hilversum.

Violiste Merel Vercammen en pianiste Olga Pashchenko vieren het voorjaar in een programma met heerlijk romantisch repertoire. U hoort werk van Clara Schumann, Fanny Hensel, Henryk Wieniawski en César Franck. Fluitist en musicoloog Jedidiah Wentz draagt gedichten van Heinrich Heine voor, in Nederlandse vertaling. Merel vervangt in dit concert violiste Nadia Wijzenbeek, die geblesseerd is.

Violiste Merel Vercammen studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen en haalde twee masters aan Goldsmiths University of London en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze won diverse concoursen en heeft haar eigen SNAAR festival waarin ze haar interesse voor muziek en wetenschap laat samenkomen.

De van oorsprong Russische pianiste en klaveciniste Olga Pashchenko treedt over de hele wereld op als solist en kamermusicus, maar heeft zich tegenwoordig in Amsterdam gevestigd, waar ze hoofdvakdocent fortepiano aan het conservatorium.

Jed Wentz is fluitist en universitair docent Uitvoeringspraktijk Muziek voor 1900 aan de Universiteit Leiden. Als fluitist trad hij onder meer op met Musica Antiqua Köln en Les Musiciens du Louvre, en nam hij meer dan 30 cd’s op. Tegenwoordig houdt hij zich als wetenschapper bezig met onderzoek naar de historische uitvoeringspraktijk in de periode van 1680-1930.

Uitvoerenden
Merel Vercammen viool
Olga Pashchenko piano
Jedidiah Wentz, voordracht