Delta Pianotrio speelt Dvoraks ‘Dumky’

1 maart 2022

  • 1 maart 2022
    20:15 - 21:30

LET OP: Dit concert vindt opnieuw plaats in het M-Mediagebouw aan de ’s Gravelandseweg 80. Toegang alleen met geldige QR-code (tenzij de richtlijnen veranderen). Wij hanteren de geldende coronarichtlijnen.

Het Delta Pianotrio werd in 2013 in Salzburg (Oostenrijk) opgericht door drie jonge Nederlandse musici: violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper. Op dinsdag 1 maart spelen zij het pianotrio op. 1 , nr. 3 van Beethoven en Dvoraks ‘Dumky-trio.

Het Delta Pianotrio wordt beschouwd als één van de meest veelbelovende jonge ensembles van dit moment en maakt naam met haar pure, compromisloze muzikaliteit, energie en de bereidheid dieper de muziek in te duiken dan vanzelfsprekend is. Het trio is altijd op zoek naar nieuw repertoire en werkt nauw samen met o.a. de Russische hedendaagse componiste Lera Auerbach. Daarnaast geeft het trio regelmatig kamermuziek masterclasses en coaching aan jonge ensembles.

Het Delta Pianotrio won eerste prijzen op concoursen in o.a. Italië, Litouwen en Zwitserland, en stond op het podium in onder meer Rusland, China, Indonesië en de VS. In 2017 verscheen bij Naxos Records de debuut-cd van het ensemble, met werken van Tanejev en Borodin. Hun tweede CD, “The Mirror with Three Faces”, met werken van Sjostakovitsj en Auerbach kwam vorig seizoen uit.

Het trio valt op door zijn persoonlijke klank, toewijding en jeugdig enthousiasme. Het spel is eerlijk, oprecht en gepassioneerd en op overtuigende wijze brengt het drie persoonlijkheden samen tot een muzikale eenheid.

Programma

Beethoven – Pianotrio in c-klein, op. 1, nr 3
Dvorak – Pianotrio nr. 4 in e-klein, op 90, B.166 ‘Dumky’

Locatie

M-Mediagebouw aan ’s Gravelandseweg 80 in Hilversum
Parkeren kan gratis in de parkeergarage onder het gebouw