Feier/Fire | M-gebouw

14 november 2023

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  •  14 november 2023
     20:15 - 22:15

Dit concert vindt plaats in het M-Mediagebouw, ‘s Gravelandseweg 80, Hilversum.

De roaring twenties. Een muzikale en culturele bloeiperiode tussen twee wereldoorlogen in. Glitter en glamour tegenover onheil dat nadert én vers in het geheugen staat gegrift. Een spreekwoordelijke dans op de vulkaan, ongeveer 100 jaar geleden, die verdacht veel weg heeft van onze huidige tijd. Crises zijn van alle tijden en onze reacties daarop lijken beangstigend veel op elkaar: kop in het zand en al feestend de afgrond in.

Het Berlage Saxophone Quartet en zangers Karin Strobos en Martijn Cornet brengen in een avondvullend programma een keur aan liederen uit dit woelige interbellum: het tijdperk van de opkomende jazz, bigbands en natuurlijk de opmars van de saxofoon. George Gershwin, Cole Porter en Kurt Weill passeren de revue in arrangementen van Wijnand van Klaveren. Hij zet het saxofookwartet in als bigband, orkest en ‘barpiano’ in één. Choreograaf en regisseur Pim Veulings ensceneerde het geheel.

Een feestelijke voorstelling met een duister randje over naderend onheil en hoe wij mensen daarmee omgaan. Mensch, Feier!

Beluister hier de inleidende podcast die bij de voorstelling is gemaakt.

Uitvoerenden

Karin Strobos mezzosopraan
Martijn Cornet bariton

Berlage Saxofoon Quartet
Lars Niederstrasser sopraan- en bassaxofoon
Peter Vigh altsaxofoon
Juani Palop tenorsaxofoon
Eva van Grinsven alt- en baritonsaxofoon

Regie en choreografie: Pim Veulings
Decorontwerp: Paul Boereboom
Arrangementen en composities: Wijnand van Klaveren