Feestelijk slotconcert met Frommermann

5 juli 2022

  • 5 juli 2022
    20:15 - 21:15
Frommermann

Foto: Maurice Lammerts van Bueren

In 2005 vonden zes muzikale vrienden elkaar in hun liefde voor de Comedian Harmonists. In opdracht van het Grachtenfestival brachten zij dat jaar een avondvullend programma dat de muziek van het in 1935 door de nazi’s verboden ensemble weer stem gaf.

Met veel plezier en navenant succes gaven zij zich over aan die heerlijke melange van melancholisch stemmende vocale virtuositeit, die de wereld veroverde tijdens de donkere dagen waarin het naziregime het levenslicht zag. Als eerbetoon vernoemden zij zich naar de oprichter van hun idolen, en zo zette Frommermann zijn eerste schreden op het vaderlandse muziekpodium.

Inmiddels zijn we zeventien jaar verder. Duizenden repetities, talloze memorabele concerten, radio- en televisieoptredens en buitenlandse reizen liggen achter ons. Het repertoire verbreedt en verdiept zich nog altijd, een zestal cd’s getuigt daarvan. Zangers en pianisten zijn gegaan en gekomen, maar de vreugde van het eerste uur is nog altijd springlevend. Het feestelijke programma van vanavond, met de grootste hits van zeventien jaar Bühnenfreude is daar het levende bewijs van!

Jan-Willem Schaafsma en Erik Slik – tenor
Fabian Egli en Jan Willem Baljet – bariton
Tim Maas – bas
Celia Garçia Garçia – piano
Paul van Utrecht – gitaar

Dit concert duurt een uur en is zonder pauze. Borrel na afloop!