Salon Erard

22 november 2016

  • 22 november 2016 - 23 november 2016
    22:15 - 01:00

Erard Ensemble

De Erard is een moderne vleugel die vooral in Frankrijk tot aan de Eerste Wereldoorlog gemeengoed was. Met de bijzonder zangerige klank van de Erard in het hoofd schreven de Franse componisten hun muziek. Deze avond is hun repertoire te horen zoals het bedoeld is. Waan uzelf in een Franse salon met het Erard Ensemble en de ‘Dutch diva’s’ Marieke Steenhoek en Marjolein Niels.

Op het programma onder andere werken van Georges Bizet, Camille Saint-SaënsCharles Gounod en het Pianokwartet nr. 1 in c kl.t. opus 15 van Gabriel Fauré.

 

Rondleiding door het Raadhuis

Het Raadhuis in Hilversum (1931) is het hoogtepunt van het werk van Willem Marinus Dudok.  Door zijn compositie van horizontale en verticale strakke volumes, is het een gebouw als een monumentale sculptuur. Even indrukwekkend als het exterieur, is ook het interieur: een samenspel van ruimte, vormgeving, inrichting, licht, kleur en materialen.

Speciaal voor bezoekers van het Raadhuisconcert bieden we in samenwerking met het Dudok Architectuur Centrum de mogelijkheid om het Raadhuis te bezichtigen voor aanvang van het concert op dinsdag 22 november, onder leiding van een ervaren en enthousiaste gids. Zo komt u in de meest bijzondere en nog grotendeels authentieke ruimtes van dit rijksmonument. De rondleiding start in het souterrain van het Raadhuis waar een expositie van het leven en werk van Dudok is ingericht.

De rondleiding start om 19.00 uur en u wordt uiterlijk om 20.00 uur naar de Burgerzaal gebracht waar er stoelen voor u gereserveerd zijn voor het concert. Kaarten à € 7 zijn tot en met zondag 20 november te koop online (onderaan deze pagina). De rondleiding gaat door bij minimaal 10 aanmeldingen.
Tussen 18.45 en 19.00 uur staat er koffie voor u klaar in het Dudok Architectuur Centrum in het souterrain van het Raadhuis.