Rembrandt en zijn klassieke vrienden

5 oktober 2021

  • 5 oktober 2021
    20:15 - 21:15

8

LET OP: Dit Raadhuisconcert vindt plaats in het M-mediagebouw aan de ’s Gravelandseweg in Hilversum. U heeft een geldige QR-code nodig in de CoronaCheck-app en uw legitimatiebewijs.

Jazzpianist en componist Rembrandt Frerichs schreef een gloednieuw pianoconcert met hemzelf als solist. In dit concertprogramma geeft jazzmusicus Frerichs samen met zijn klassieke vrienden contrabassist Dominic Seldis, slagwerker Vinsent Planjer, violisten Pieter van Loenen
 en Eva Stegeman, altvioliste Judith Wijzenbeek en cellist Charles Watt een frisse blik op het klassieke pianoconcert.

Improvisator en jazzpianist Frerichs verenigt samen met klassieke musici het beste uit twee werelden. Net als menig componist van weleer, zit de componist zelf achter de vleugel: hij speelt en improviseert op de noten, waardoor ieder concert net weer anders is.

Rembrandt Frerichs: “Ik heb een complete blanco pagina”

Rembrandt: “Ik wil het publiek meenemen in mijn ‘Black page / white page’-aanpak, wat wil zeggen dat de luisteraar bewust is dat de klassieke musici op het podium een daadwerkelijke partij hebben met zwarte bolletjes op papier. Ik daarentegen, heb een complete blanco pagina: ik ga ieder concert opnieuw het gesprek met het orkest aan en geef muzikaal commentaar en een tegengeluid. Elk concert is daardoor anders.”

Kom luisteren hoe bij dit concert grenzen vervagen tussen klassiek en nú, tussen oude en nieuwe muziek. Met werk van Rembrandt Frerichs, Olivier Messiaen en Maurice Ravel.

Rembrandt Frerichs compositie, piano
Dominic Seldis contrabas
Vinsent Planjer slagwerk
Pieter van Loenen viool
Eva Stegeman viool
Judith Wijzenbeek altviool
Charles Watt cello

Concertinformatie

  • LET OP: Voor dit concert is – volgens de nieuwe richtlijnen – een geldige QR-code nodig in de CoronaCheck-app en een geldig legitimatiebewijs.
  • Aanvang: Dinsdag 5 oktober, 20:15 – 21:15
  • Tijdelijke locatie: M-Mediagebouw (voorheen AKN-gebouw), ’s Gravelandseweg 80, Hilversum
  • Tickets: Omdat wij blij zijn weer van start te kunnen gaan, bieden wij dit concert eenmalig voor de prijs van €10,- aan.
  • Maximaal 2 tickets per persoon.
  • In het M-Mediagebouw is ruimte voor maximaal 80 bezoekers. Het gebouw is toegankelijk met een rolstoel en u kunt gratis parkeren in de parkeergarage onder het gebouw.
  • Lees meer over onze wijze van placeren.